Snabba Tips 03

Ska du till en hårfrisör i Japan och inte kan prata så bra Japanska, ta med ett foto på hur din friskyr ska se ut, kanske har du en äldre bild på dig själv på din frilla du vill ha igen. Se videolänk för mer information på engelska.

Hotellrum och bostäder är väldigt små och kompakta så packa inte med dig ett badkar. Ska du stanna ett tag i Japan så räkna med att du kommer få bekanta. Ska du stanna under högtider som t.ex alla hjärtans dag, julafton eller dylikt så ta med några saker i din väska innan du reser till Japan. Eftersom alla lever väldigt trångt uppskattas saker som inte tar så stor plats, som t.ex en väggalmanacka, ett väggur, mat och tidningar. Se videolänk om Alla Hjärtans Dag i Japan på engelska. Se videolänk om presenter på engelska.

När du tröttnat på Nudlar (som är ett av de mer billigare maten i Japan) så besök gärna högst upp på skyskrapor för att ta del utav restauranger med väldigt billiga måltider, besök 100 Yen Butiken för att köpa måltider för ca 8 svenska kronor och ta med en kokbok på resan. Se klipp på snabbmat i ett traditionellt varuhus.

Är du vegeterian? Se denna videolänk på engelska.

• Glöm inte att läs Snabba Tips 01 och Snabba Tips 02 för mer tips inför besöket av Japan.

Knappsystem i JapanTeknologin är otrolig i Japan, även i ditt enkla hem kommer du att få massor utav möjligheter att knappa runt på objekt som höjer temperaturen eller fixar ditt bad i ditt nya hem och toaletten kan verka vara en hel vetenskap. Se dessa länkar för smakprov: Toalett. Knappsystem och Badrum. Bild ovan från Japan Channel på You Tube. Bonusmaterial.

• Om du behöver svar på frågor, vänligen besök Japan Forum, den länken kan du även se här åt höger. Den är på engelska men eftersom de brinner verkligen för frågor om japansk kultur så hjälper dem dig gärna!

• Bokmärk Chibi Nihon (Lilla Japan)!

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM