Snabba Tips 04

TsunamiAlarm, Alert och Varningar för Tsunami eller Jordbävningar. Ta en titt på detta och lägg det på minnet, man kan aldrig vara för säker. Majoriteten av varningar är i väldigt små skalor men oavsett så behandlas alla varningar exakt likadana.

Bli inte orolig om du ser Japaner med masker för näsa och mun. Ca 20% av invånarna lider av hösnuva och det är ett bra sätt att skydda sig mot detta. I Japan har de även paraply vid sommaren, det är för att deras naturliga hudfärg är en stolt uppfattning och majoriteten vill inte bli bruna med undantag för ungdomarna som avgudar den (mycket) något brunare Ganguro modet.

Blir du osäker när du är ute och äter eller är vid någon uppvisning, observera vad alla andra gör (Japaner inte ikke-Japaner) - Det bästa sättet att bli en i mängden är att följa andras beteende. Det kvittar om det gäller att äta ute, hälsa på en äldre herre eller besöka ett tempel. Det gäller även att ha en bra disciplin på dig själv.


FutonSängarna (Futon) brukar ligga direkt på golvet om du väljer att bo på ett mer Japanskt vis medan du är på besök i Japan. Här är en introduktion till Futon.

Julafton firas på ett annorlunda sätt. I Japan saknar Julafton en religiös betydelse. Är du där med några vänner under "Christu Masu" kan du fira med dina närmaste vänner på mer traditionellt sätt. Befinner du dig i Japan och vill skicka ett julkort hem, varför inte länka denna i ett mail till dina närmaste?

• Det finns massor av internetcaféer i Japan (i storstäderna). Har du inte tillgång till en dator så besök en utav dessa ställen. T.ex kan du hyra 8 timmar för ca 110 svenska kronor. Se videolänken för mer intressant information på engelska.

Letter• När du väl är i Japan vill du säkert skicka ett vykort hem? Ta en titt på videolänken för att se hur posten är i Japan.

• Glöm inte läsa Snabba Tips 01-03!

• Om du behöver svar på frågor, vänligen besök Japan Forum, den länken kan du även se här åt höger. Den är på engelska men eftersom de brinner verkligen för frågor om japansk kultur så hjälper dem dig gärna!

• Bokmärk Chibi Nihon (Lilla Japan)!

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM