Snabba Tips 05

I grundskolan i Japan får barnen lära sig att vissa tecken har utformat sig efter naturen, du kan se utveckligen från bild till kanji nedan. Se bilderna nedan.

Roten ur Japanska Tecken.

Ska du äta ute så brukar det oftast finnas stolar och bord som vi är vana vid här i Sverige, men på vissa ställen har dem låga bord (cha-bu-dai) och ibland även benlösa stolar (za-i-su). Uppmärksamma även att på vissa uteserveringar bör man ta av sig skorna innan man träder in, ta en snabb titt och se om övriga är bara i strumpor eller inneskor när du kliver in på ett nytt ställe. En introduktion till hur tjejer och killar bör sitta kan ni se på detta videoklipp på engelska.

 

Tattueringar tillhör oftast gäng i Japan. Tyvärr. Det är därför till en fördel att om du är tattuerad att du kan dölja detta. Söker du jobb i Japan minskas dina odds till ett jobb om du har en tattuering som sitter på ett olämpligt ställe som syns eller kan råka synas. Det kan även förvärra om du vill på ett öppet spa eller vattenparker. Samma gäller piercingar. Funderar du på att bli tattuerad, avvakta gärna tills efter ditt Japan besök. Videoklipp.

 

• I Japan kommer du säkerligen bli frågad av dina nya kamrater om din blodgrupp. Det är deras sätt att fråga vad vi i Sverige skulle kunna tolka som horoskop. Engelsk information om blodgrupp och exempel. Detta är något som Japaner gärna vill veta om en ny vän förutom status.

 

QR Koder börjar bli vanligt i Sverige (när denna information skrivs) men i Japan har det funnits ett bra tag. Alla mobiler i Japan (som du bör skaffa om du skall bo där en längre tid) har funktionen att kolla upp produkter och information genom att fotografera QR koden och låta ens mobil scanna och berätta för dig vad en produkt kan innehålla. Japansk Reklam för QR företaget DOCOMO, video upplagd 2006.

 

Japan är konstigt? Ser du något konstigt eller roligt i japan, kommentera inte något om hur DU gör i DITT land. Det kan anses vara lite olämpligt. Det som är konstigt för dig är normalt i deras kultur.

 

J-popJ-Pop. Majoriteten på radion i Japan är J-pop. Mr. Children (bild åt höger) är ett Japanskt pojkband som spelar pop och rock. De har beräknats att sälja över 50 miljoner skiver eller fler. Annat exempel på den mängd av sålda skivor är artister så som Alice Cooper, Shakira, Red Hot Chilipeppers, Ozzy, Pearl Jam, Johnny Cash, Meatloaf, Duran Duran, Black Sabbath och Simon & Garfunkel. För fler tips, klicka på kaninen (うさぎ usagi).

(\(\
(='.') <Sugoi!
o(_")")

 

• Glöm inte läsa Snabba Tips 01-04!

• Om du behöver svar på frågor, vänligen besök Japan Forum, den länken kan du även se här åt höger. Den är på engelska men eftersom de brinner verkligen för frågor om japansk kultur så hjälper dem dig gärna!

• Bokmärk Chibi Nihon (Lilla Japan)!

/ChibiNihon.blogg.se

 

Kommentera Gärna


KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM