Snabba Tips 06

En av de första sakerna du bör göra när du anländer i Japan och skall stanna där mer än några månader är att skriva in och lämna utlännings registrations kort (alien card) (Gaijin Karuto) och sjukförsäkringar (Hokenshou). Du använder "Alien Card" när du handlar i Japan. Kommunhuset (Shiti-ho-ru) i Japan hjälper dig.

Instruktioner hur du behandlas på Sjukhuset. Se videoklipp för engelsk information. Här är ännu ett klipp.

BonsaiÄr du rökare? I Japan har de speciella rökrum i byggnaderna för alla som röker. Rummen är utrustade med starka fläktar som suger upp röken och ut ur huset, för det mesta är dessa rökrum fulla runt rasterna för Japanska människorna är mestadels kända för att jobba ihärdigt och hårt. Rökning är populärt i Japan. För dig som vill sluta röka medan du är i Japan, se denna bisarra pryl. Reklamen för rökning i Japan är väldigt unik.

Ska du ta med ditt djur till Japan eller funderar på att köpa ett djur i Japan? Små djur i koppel. Djur i bil.

Insekter. Det finns gott om smådjur i Japan. Klarar du av att titta på dessa videoklippen som varnar dig för några insekter och introducerar dig till andra, klicka gärna på länkarna: spindlar, tusenfotingar, bin och andra konstigheter . Och nu två roliga bonus: Tanooki med stora kulor och den trötta katten.

Ska du åka tåg för första gången i Japan så är det värt att lära dig hygglig Japanska, se andra snabba tips för att läsa mer om vad du bör inte göra under tågfärd. Hur köper man en tågbiljett?

Ninja! Gillar du ninjas lika mycket som jag? Då kommer du att uppskatta dessa ninja-videoklipp från Japan. Äkta Ninja. Ninja Huset. Mode Ninja.

Tvättmaskin är till en fördel om du behöver dina kläder tvättade. Har du inte pengar eller utrymme så se hur tvätthuset går till. Du kan även tvätta skor i tvättstugorna / husen.

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM