Snabba Tips 07

SoupDen typiska japanska måltid består av en skål med ris (gohan), en skål med misosoppa (miso shiru), picklade grönsaker (tsukemono) och fisk eller kött. Medan riset är basföda, flera sorters nudlar (Udon, soba och Ramen) är billig och mycket populär för lätta måltider. Japan är mycket stolta över sin fisk och skaldjur. Ett brett utbud av fisk, bläckfisk, ål och skaldjur förekommer i alla typer av rätter från sushi till tempura. Mer information på engelska.

Det finns över hundra stora akvarier i Japan, och det är en roliga platser att besöka för både vuxna och barn. Softa och se färgglada fiskar simmar runt i stora tankar. Exempel på akvarie.

Kimono betyder "något att ha på sig" på japanska. Specifikt hänvisar kimono till traditionella japanska kläder (kimono klänningar). Människor i Japan bär kimono i olika tillfällen även om kimono klänningar inte är slitna som dagligen kläder i moderna Japan. Det är viktigt att bära lämplig kimono, beroende på din ålder / civilstånd och formalitet tillfällen.

Hur firas nyår i Japan? Japanska nyårsfirande heter shogatsu och äger rum runt 1-3 Januari. Nyårsdagen den 1 januari kallas gantan och är en japansk nationell helgdag. Det är den största högtid i Japan. Folk säger till varandra "Ake-mashite-omedetou-gozaimasu" (Gott nytt år) när de ser på den första gången i det nya året. Människor tillbringar vanligtvis sin nyårs-semester lugnt i sitt hem och äter olika mat. Det finns en vana att ge pengar till barn under nyår semester i Japan. Det kallas otoshidama. Om du ska till släktträffar, det är bra att förbereda lite pengar i små kuvert.

Karaoke betyder "tom orkester" och är trendigt i Japan. En karaokemaskin kan du hitta nästan överallt, på kärlekshotell, internetcaféer, SNACKS bars och på nattklubbar och krogar. Japaner älskar att sjunga och ha kul.

Tempel finns det gott om i Japan. Besöker du ett så håll väldigt låg profil. Vid vissa tempel kan du se människor som sitter och mediterar, här är det viktigt att du är tyst - det uppskattas väldigt mycket.

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM