Snabba Tips 08

BellI Japan skriver dem sällan under viktiga papper. I stället äger alla en Hanko. En stämpel med ett originellt signum för snabb "underskrift". Ska du köpa något (t.ex ett hus), hyra (bil, släp, bostad) eller skriva under viktiga papper så kan denna stämpel vara en tillfredställelse. Skall du bo i Japan mer än ett år så är en Hanko ett måste. En hanko kan kasta mellan ca 700 - 3500 kronor beroende på vart du köper den.

Izakaya! Standard restauranger i Japan.

Hur svårt är det att få medlemskap för att vistas eller flytta till Japan? Här är en "How To-video" på engelska. Är du student som vill vara i Japan, ta kontakt med din skola så hjälper dem dig till rätta.

• För dig som är nyfiken på hur många promille man kan ha i sig och fortfarande köra i Japan. Svaret är 0 promille. En enkel regel är.. Kör aldrig berusad, oavsett land.

Bästa sättet att lära sig Japanska är att lära sig från en Japansk lärare. Gärna någon som är bosatt eller kommer därifrån och bor där i mellanåt. Kanske någon som vill lära sig engelska och byta språkkurser. Webcam med distans fungerar väldigt bra. Letar du språkkurs via CD eller internet, se till att det är en CD av en Japansk lärare och inte någon som lärt sig Japanska AV en Japansk lärare med ett annat moderspråk. Videoklipp som förklarar det mer i detalj.

Hur nära ligger Anime den Japanska kulturen? Är det sant att gymnasieelever bär ryggsäck till skolan? Är det sant att alla elever måste plugga kampsport? Är deras introduktion till sake riktig? Svaren finns här.

Hur är det att jobba för ett Japanskt företag? Videoklipp på engelska med information.

Komplett guide till Japanskt Bröllop i form av Videoklipp: Bröllops Centrum. Bröllops Centrum 2. Bröllops Centrum 3. Kul Incident Jay-Z. Bröllop i Japan. Bröllops Kläder. Bröllopstårta etc. Ringarna. Bröllopsinbjudan. Ringarna igen. Demostrations Bröllop. Tårtor och sånt. Bröllopsfoton.

Japan är känt för att ha mat som bygger hälsosamma människor och deras portioner är ganska små. Men befinner du dig i Japan och är extra extra hungrig, så skall du självklart gå till en Sumo Bar där de serverar och visar upp extra stora saker och portioner. Exempel. En öl är på 2 liter.

BathBushido betyder "Krigarens Väg" och är snarare ett tankesätt än en form av kampsport och taktik. Här är ett meddelande till alla er som är sugna på att träna kampsport oavsett land.

Nej, det är inte jag som är med i videoklippen. Det är en härlig kille som bara vill hjälpa oss Japan-fantaster, han har gett mig tummen upp att sprida budskapen.

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM