Valutan, Pengar och Ekonomi

100 yen är värt ca 8-9 svenska kronor. Kolla en valutaomvandlare för att få daglig korrekt ekonomisk översikt.

• I automater brukar det kosta 100, 200, 300, 400+ yen för att köpa t.ex en varm maträtt (Coolt! = Sugoi!), iskall öl (Yum Yum!) och till och med automater där man kan vinna konsolspel och konsoler (Hurra! = Jetta!). Det krävs dock licenskort för att man ska kunna köpa alkohol.

Spara mynt genom att storhandla i secondhand butiker (så kallade Recycle Stores) och i 100 Yen Shop.

Funderar du på att köpa en bostad i Japan? Se denna länk för engelsk information!

Japanska Mynt. Se detta engelska videoklipp som handlar om Japanska valutan och hur pengarna ser ut. Se även de ovanliga sedlarna för 2000 yen.

Flower• Ska du över till Japan och är osäker på hur mycket pengar du bör ha med dig, räkna med att maten kostar ungefär lika mycket som i Sverige när den inte är tillagad om du ska vistas i storstäderna mest. Men ska du vara utanför de större städerna och kan klara dig på ris, fisk, grönsaker, nudlar och egen hemmagjord mat så klarar du dig väldigt långt. De största intagen i Japan, som t.ex fisk, ris, kyckling och fläsk är de som är i snitt dyrast att handla hem. Bonus är att du bor på ett ställe för invandrare (vilket du är i deras land). Dessa ställen kallas för gaijin eller om du vill googla, gaijinhouse. Här kan du tjäna många mynt bara genom att sköta hyran bra och vara en skötsam gäst i Japan.

Ris i Sverige brukar vara i 1kg eller 2kg förpackningar (åtanke till Uncle Bens Jasminris). Priset för ett Uncle Bens Jasminris går ca på 25-30 kronor. Ris i Japan brukar vara i 10kg påsar. Prisexempel är 4500 yen, som motsvarar 360-370 kronor. Förvänta dig att köpa 1 till 2 påsar i månaden för 2 personer om du älskar att göra Japansk mat.

Risbollar (Onigiri) med olika "toppings" är att föredra förutom nudlar när du vill leva snålare. Se länk hur man gör risbollar i ditt egna hem. Recept finns här på Onigiri. Matlagninsprogrammet är Cooking With Dog, ett av mina favoritprogram på You Tube!

• Om du behöver svar på frågor, vänligen besök Japan Forum, den länken kan du även se här åt höger. Den är på engelska men eftersom de brinner verkligen för frågor om japansk kultur så hjälper dem dig gärna!

Bokmärk Chibi Nihon (Lilla Japan)!

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM