Hatsune Miku -- World is Mine (Crypton Future Media)

Japans senaste musikaliska sensation är .. ett Hologram.
Nej, det är inte ett stavfel! Oavsett om Hatsune Miku är en frisk fläkt eller en ny pina för många så är dagens teknik fantastisk. Fastän om detta tekniskt sett inte är ett "riktigt" hologram (där ljus faktiskt tar upp volymetrisk plats snarare än bara en plan yta som den vi alla har sett i Star Wars som ett exempel) så är det fortfarande ändå ganska imponerande hur verkligt det kan verkar! Framtiden är här!




Hatsune MikuEnligt SingularityHub så är Hatsune Miku baserad på en synthesizer sång-applikation utvecklad av Crypton Future Media. Miku's röst tillhör en japansk skådespelareska vid namn Saki Fujita. Det komiska är att hon är ingen sångerska i grunden.

I Japan kan man köpa en Vocaloid programvara tillsammans med en avatar (som Miku) och skapa egna låtar tillsammans med vänner och dela dem mellan varandra för 15.750 yen, vilket motsvarar ca 1350 svenska kronor.
Programvaran är enligt uppgifter ganska djupgående och tillåter användare att ansluta sång not-för-not.

Den virtuella karaktärer har blivit så populär att människor inte längre nöjder sig med att dyka in i denna värld över internet - Hatsune Miku gav sin första konsert den 9 mars 2010, på Zepp Tokyo i Odaiba. Zepp Tokyo är en stor konsertsal som rymmer ca 3000 stående personer, fan-skalan är enorm och de fåtal som verkligen sett denna show live kommer nog skryta om detta i flera år framöver. Denna konsert har även haft sina visningar i San Francisco och New York.

/ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer
Postat av: icornr

Hej! Lägg till din blogg att visas på iPhone helt gratis!

http://www.icornr.com/sv/adduser.php

2010-11-17 @ 14:31:18
URL: http://www.icornr.com/sv



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM