Samurajlivet var en illusion

Kanji Illusion Livet är en illusion?
En Samuraj såg livet som bara en förtid inför nästa liv efter döden. Ur tv-miniserien Shogun som jag nyligen har sett skriver en herre vid namn Yabu sin dödsruna med orden.


"Den blå himlen ovan jorden, vita moln reser sig mot klar himmel, livet är bara en fjärils dröm, döden... vägen till det eviga livet."


Texten känns en aning kristet för att vara ett tankesätt av en Samuraj, men med tanke på att under federala japan då Samurajer var i sin naturliga tillstånd, tvekade aldrig en äkta Samuraj ens ledares beordran. Bad ledaren att en Samuraj skulle döda någon, beskydda någon eller ta sitt egna liv så var det en tvärsäker sak att denne Samuraj skulle göra det utan tvekan. Det skulle anses vara en hederlig sak att stå till svars och göra det som är "rätt". Givetvis hade bönderna och samtliga tjänstefolk också denna otroliga respekt och ett samhälle var i hård och fast grepp med ordning och regler.

Status i federala Japan behandlades då och än idag med respekt, till alla oavsett klass. Dock ökas privilegierna desto högre status man har och dödandet har minskats givetvis och i stället blivit ersatt med fängelsestraff vid brytning av den moderna lagen.

Bilden: "Illusion"
/ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM