5 saker du kanske inte visste kom från Japan

5 Saker du kanske inte visste kom från Japan
(Notis: En hel del översättning från en typisk macho amerikansk källa)

AirsoftNr. 5 Airsoft

Eftersom vapen av alla slag i Japan har förbjudits i Japan sedan 1980-talet, skulle du inte förvänta dig detta "all-American" tidsfördriv ha sitt ursprung därifrån. Men det var just detta förbud som i praktiken ledde till uppfinningen av detta replika vapen som exporteras till Amerika i mitten av 1990-talet. De fick omedelbar popularitet där på grund av sina fördelar att vara mindre kostsam, rörigt och smärtsam än de mer traditionella sporten paintballing. Spänning helt enkelt.

Nr. 4: Lövblåsaren
Japan gav oss motoriserade lövblåsare på 1970-talet, då forskare drömde om något som kunde rensa en trädgård snabbare. Men prototypiska mönster går vi tillbaka till 1900-talet, när japanska trädgårdsmästare används hand-pumpande blåsbälg för att blåsa bort löven. Den nya motoriserade blåsande tekniken som ursprungligen varit för sprutning av anläggningar med insektsmedel fick en uppgradering och så skapades den moderna lövblåsaren.

Nr. 3: Lyckokaka
Lyckokakan kommer från Japan och inte Kina. Enligt uppgifter så får man inte lyckokaker mer än på vissa fåtal ställen i Kina. Jag var osäker om de kom från Japan ursprungligen och jag hittade även information att lyckokaker finns oftast vid heliga tempel och dylikt i Japan. I Amerika dock (som fått allt på bakfoten som vanligt) serverar kinarestauranger lyckokaker.

Nr. 2 Sax, Papper, Sten
I Japan använder de flitigt sax, papper, sten i samband med att välja ut vem som skall vara först och sist med något. En ordning som de skapar genom att säga Jan Ken Pon. Videoklipp.

FlipflopsNr. 1 Flipflop
Detta var kanske ingen överraskning, men som sagt så är listan från Amerika och de brukar vanligtvis har väldigt dålig koll på omvärden och vara mer inrutade i vad som sker i deras land, men med all rätt. I Amerika sker mycket och allting kretsar mestadels runt politiken. I Japan har dem haft så kallade flipflops (Japanska: Zoori). Dessa har använts av både människor o fina kimono klädsel och samurajer. Moderna flipflops har jag alltid tyckt sett så fula ut, men sedan gillar jag inte fötter för den delen i heller ^^

/ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM