Barnen vill ha videospel som bot mot tristess

Nintendo 3DSUnder stora delen av Mars var vanlig TV-reklam ersatt med samhälls-information. Det är logiskt och begripligt för vem vill vara den officiella sponsoren till den största tragedin som drabbat Japan sedan kriget?

Men om du var på väg att visa upp en produkt som hade gynnat ditt företag kan det drabba hårt om man är beroende av reklam. Detta var ett dilemma som Nintendo mötte när de försökte visa och sälja sin nya glasögongfria 3-D bärbara konsol Nintendo 3Ds som inledde i slutet av Februari med sin kampanj, något de ångra snabbt när den stora jordbävningen drabbade Japan den 11 Mars.

Försäljningen gick från 96.000 enheter under veckan av skalvet (som träffa på en fredag) och rasade till 61.000 enheter veckan efter enligt japanska detaljhandeln Media Create och deras tracker. Medan Nintendo 3DS började glida neråt började en annan konsol och konkurrent till Nintendo att stiga, nämnligen Sony Playstation Portable.

PSPÄven under den fruktansvärda tsunami katastrofen verkade folk vilja spela videospel. Detta är inte bara uppenbar försäljningspik av PSP utan det är också ett rop av barnen och ungdomar som vill döda den tristess som de upplever i dagens drabbade område av Japan.

Enligt de japanska journalisterna har många barn blivit fotograferade hållandes och är aktivt roade av videospel. Många andra barn som saknat detta har skrivit skyltar om att de vill ha ett så att de kan fördriva tiden ytterliggare, precis som med böcker och tv så erbjuder videospel en form av flykt från verkligheten, något som många människor behöver just nu.

Källa: News on Japan - Klicka för att läsa mer!

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM