Japanska smårätter i Stockholm

sthlmUtmärkta smårätter och dumplings som får guldstjärna på Stockholms första äkta sake-bar. Jonas Cramby berättar hur du beter dig och hur det smakar.

Den relativt nyöppnade Blue Light Yokohama, nästan allra längst upp på Åsögatan, kan vid första anblicken kanske misstas för en typisk Söder-sushi. Men så stiger man in och ser koncentrationen hos kockarna och de fantastiskt vackra smårätterna som blixtsnabbt slussas ut ur köket och in i gästernas ”oh”:ande och ”ah”:ande munnar och man förstår att det är något annat.

Blue Light Yokohama är nämligen Stockholms första så kallade Izakaya – en sådan sorts sakebar dit japanska affärsmänniskor går efter jobbet för några läckra smårätter, ett par iskalla Sapporo och en stunds okontrollerat fnissande.

Läs mer: http://www.metro.se/noje/blue-light

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM