Skillnad på nudlar och nudlar
Hur kommer det sig att vi i Sverige har så fåtal i butiken och att det alltid är av den billiga sorten?
Personligen hade jag älskat chili-starka nudlar med riktig kött. Man tröttnar ännu snabbare om man inte kan variera sina rätterna med nudlar. Om jag får för mig att köpa t.ex Samyang Ramen blir det oftast som så att jag slänger i en köttbuljong i vattnet tillsammans med nudlarna, och i med lite oregano, chilipulver, lökpulver, ketchup (eller chiliketchup om man vill strunta i kryddor) och vevar utav bomben för att få ihopa en soppa. Det är bra godare än torkade grönsaker som medföljer vissa påsar med nudlar. Recept är inte min starka sida egentligen, jag gör olika ting varje gång jag står i köket faktiskt men en grund brukar man alltid ha.
Produkt: http://www.nissin-ufo.jp/
MIN FRÅGA TILL DIG
Har du något favorit märke av nudlar du brukar köpa och är det "allt-i-ett" paket eller bara nudlarna i sig?
Alltså, jag brukar inte bry mig så mkt om märket och fixar hellre tillbehör själv. Det är ju ganska lätt att laga goda nudelretter som inte behöver vara ett dugg avancerade :-) Om man kollar i de asiatiska hyllorna på vilken ica som helst så finns det massor med kryddblandningar som är goda att ha på nudlar...
Ah, tål ju inte 'vanliga' nudlar. Så olika former av ris- och mungböns- (glas)nudlar samt 100% soba får det bli för mig. Tyvärr..
http://sakuradesu.blogg.se/
Tokyo om 14 dagar!
Nä, så länge det inte smakar biff, räkor eller grönskaer. Däremot är jag supersvag för starka nudlar med kycklingsmak- vegetarian som jag är och allt :D Jag måste däremot alltid alltid ha cayennekrydda i vilka nudlar jag än äter :D
Tokyo-Love: Din lyckost :D
Blir ofta Samyang Ramen med biffsmak, eftersom det är det ofta är det enda som finns här hemma haha. Men jag brukar ha på furikake, för att piffa upp det lite...jättegott faktiskt! :D