Tacos i Japan

Det har blivit lite utav en trend att ta till med Taco om Fredagar i Sverige, hur kan det komma sig? Är det på grund utav den trevliga atmosfären att få känna att det är en slags buffé eller det kanske känns som ett prick över i:et eftersom det är början på helgen?

TacoDerioÅker man till Japan och frågar invånarna om de har Taco kan de med lätthet peka och berätta vart du finner Taco. Problemet är dock att ordet Tako betyder Bläckfisk, så troligen pekar dem åt ett håll där fiskmarknaden finns. Det finns hur som helst maskiner som erbjuder Mexikanska Tacos med någorlunda traditionella ingredienser. Att hitta en sådan maskin kan vara svårt i stora lilla Japan. Däremot finns ett företag som heter Tacoderio, det närmsta och bästa stället idag för att få Tacos - även om de är modifierade till Japans omtycke.

Tips: Säg aldrig "åh! Taco!" (otaku), det kan tas på lite fel sätt av allmänheten då det betyder något i stil med "besatt nörd". Det används i samband med att förklara att någon är besatt av något, t.ex manga, seriefigurer och oftast i en eller flera kändisar.

Hemsida: http://www.tacoderio.com/
Menyn översatt: Tacoderio Meny
Butiker översatt: Tacoderio Shops



Japansk TacoNyfiken på Japansk Taco?
Testa detta recept...

1 burk guacamole
Gräslök
Tortillas
Plastpåsar

Tre filéer av tilapia (eller annan vit fisk)
1 / 2 tsk wasabi pulver (eller wasabipasta)
1 tsk ingefära pulver
1 / 2 tsk vitpeppar
1 / 4 tsk cayennepeppar
1 / 2 tsk spiskummin
1 msk olivolja
Salt och peppar

Tillredning:

- Skär fisken på längden i ca en tum remsor.

- Placera remsorna av fisk i en plastpåse med kryddorna och skaka tills fisken är väl belagda.

- Värm olivolja i en stekpanna och stek fisken.

- Servera en tortilla med guacamole och garnera med gräslök.

Stekning: 5-7 minuter.
Till ca: 5 eller 6 tacos
(2-3 personer)

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM