Sake
Sake 酒 är den västerländska beteckningen på en japansk alkoholhaltig dryck som bryggs av polerat ris. På japanska heter drycken nihonshu 日本酒.
Ordet sake används på all alkoholhaltig dryck i Japan.
Sake klassificeras i fyra grader:
• Honjōzō-shu (本醸造酒), med ett uns alkohol tillsatt.
• Junmai-shu (純米酒), utan tillsatt alkohol och med 40% av risets vikt bortpolerat.
• Ginjō-shu (吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 50% av risets vikt bortpolerat.
• Daiginjō-shu (大吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 60% av risets vikt bortpolerat.
Ordet sake används på all alkoholhaltig dryck i Japan.
Sake klassificeras i fyra grader:
• Honjōzō-shu (本醸造酒), med ett uns alkohol tillsatt.
• Junmai-shu (純米酒), utan tillsatt alkohol och med 40% av risets vikt bortpolerat.
• Ginjō-shu (吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 50% av risets vikt bortpolerat.
• Daiginjō-shu (大吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 60% av risets vikt bortpolerat.
Kommentarer
Trackback